Hapšenja na severu Kosova: Medju 23 uhapšena i ruski državljanin

U akciji specijalnih snaga kosovske policije (Rosu), koja je počela jutros u 6.10 sati, u četiri opštine sa većinski srpskim stanovništvom na severu Kosova uhapšene su 23 osobe.

 

Medju njima je i ruski državljanin Mihail Kradnošćenkov zaposlen pri misiji Ujedinjenih nacija, zbog čega je saopštenje, „pošto proveri sve činjenice“ najavilo i Ministarstvo inostranih poslova Rusije. On je s ostalim ranjenim u ovoj operaciji, u bolnici, objavila je ruska državna televizija pozivajući se na tvrdnju predsednika Srbije.

U Beogradu je zasedao Nacionalno savet za bezbednost i, po naredbi predsednika Srbije, sve jedinice Vojske Srbije su u punoj borbenoj gotovosti.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj je pozvao Srbe na severu Kosova da ostanu mirni jer se, po njegovim rečima, radi o hapšenju osoba povezanih s organizovanim kriminalom i korupcijom.

Akcija se u Beogradu dovodi u vezu sa sednicom Narodne skupštine Republike Srbije na kojoj je predsednik države Aleksandar Vučić podneo izveštaj.

Vučić je, medjutim, rekao da je sve relevantne medjunarodne faktore još 17. maja obavestio da se na Kosovu i Metohija priprema hapšenje više od deset lica pod „izgovorom borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com