Hoće li Pens proglasiti Trampa nesposobnim?

Američke televizije CNN i CBS tvrde, ne navodeći nikakve dokaze, da ministri u administraciji aktuelnog američkog predsednika Donalda Trampa razmatraju mogućnost da aktiviraju 25. amandman i Trampa proglase nesposobnim za obavljanje funkcije predsednika.

Takva odluka bi mogla da bude doneta samo na sastanku koji bi sazvao potpredsednik SAD Majkl Pens, morao bi da je potvrdi Kongres i značila bi prekid mandata 45. američkog predsednika pre inauguracije 20. januara.

CNN takvu mogućnost razmatra ceo današnji dan, a tom televizijom defiluju sagovornici, koji, u najmanju ruku, ponašanje još aktuelnog predsednika opisuju kao iracionalno.

Pošto su se kongresmeni i izborni materijal vratili u zgradu na Kapitol hilu, oba doma američkog Kongresa potvrdila su ranije danas rezultat glasanja kolegijuma elektora i proglasila da je Džo Bajden izabran za 46. američkog predsednika.

Bela kuća je na to emitovala saopštenje aktuelnog američkog predsednika Donalda Trampa, koje je preneo CNN.

„Bez obzira na to što ja ne priznajem rezultate izbora i što činjenice potvrdjuju moje mišljenje, 20. januara će biti organizovana predaja vlasti“, navodi se u tom saopštenju.

„Ja sam uvek govorio da ćemo mi produžiti našu borbu čiji je cilj da se računaju samo zakoniti glasovi. Iako je ovo kraj velikog prvog predsedničkog mandata u istoriji, to je samo početak naše borbe za to da se Amerika učini opet velikom“, zaključuje se u saopštenju Donalda Trampa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com