Holandski investitor dolazi u Niš

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević potpisao je danas sa generalnim direktorom kompanije „Cooperatief IMI Europe“ Erikom De Kandidom i gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem Memorandum o razumevanju o otvaranju novog proizvodnog pogona te holandske kompanije.
Knežević
Knežević je, nakon potpisivanja pomenutog dokumenta, rekao da bi u tom proizvodnom pogonu u Nišu trebalo da se zaposli 1.250 ljudi, izrazivši zadovoljstvo što će ta velika kompanija doći da posluje u ovom gradu.
Ministar je ukazao na geografski položaj i velike kapacitete u ljudskim resursima koje Niš ima.
On je podsetio na to da je nezaposlenost jedan od gorućih problema sa kojim se suočava svaka lokalna samouprava u Srbiji, i naglasio da Vlada ima jasan program kako da se taj problem reši.
Sve politike koje ćemo sprovoditi preko Ministarstva privrede upravo idu u pravcu povećanja proizvodnje i zaposlenosti, dodao je ministar naglasivši da je za to potrebna politička stabilnost i nastavak finansijskih reformi.
De Kandido je istakao da su ih lokalne vlasti dočekale na sjajan način, adekvatno ih informišući o zakonima i načinima poslovanja.
Sve to, kao i prisustvo kvalifikovane radne snage, opredelilo nas je da se odlučimo za grad Niš, da to bude mesto našeg novog investicionog projekta. Naša kompanija ima veliko iskustvo i otvaranju svojih pogona u inostranstvu, pri čemu je bitno da naši kriterijumi budu zadovoljeni, rekao je on.
Takođe, kako je naveo, projekat njegove kompanije podrazumeva „zelenu“ investiciju, izgradnju postrojenja na 20.000 kvadratnih metara i zapošljavanje 1.250 radnika.
Kompanija „Cooperatief IMI Europe“ posluje u okviru grupacije „Integrated Micro- Electonics Incorporated“ (IMI) koja predstavlja vodećeg svetskog dobavljača elektronskih dobara u oblasti autoindustrije, industrije, medicine.
Proizvodne, prodajne i istraživačke ogranke imaju u Aziji, Evropi i Severnoj Americi, kao i 13 fabrika u šest zemalja.
Evropski ogranak osnovan je u Bugarskoj 1997. godine, a investitor je odlučio da otvori novi proizvodni pogon u jugoistočnoj Evropi. Kao konačna destinacija izabran je Niš.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com