Hrvatska: Ko radi za Ruse?

Socijaldemokratska partija Hrvatske zahteva smenu potpredsednice vlade i ministarke privrede Martine Dalić zbog sukoba interesa. Iz istog razloga SDP je već Hrvatskom saboru podneo inicijativu za smenu ministra finansija Zdravka Marića.

„Sukob interesa kod ministrice Dalić je veliki kao kuća“, rekao je šef SDP-a Davor Bernardić za HRT i optužio ministarku Dalić da joj je lex Agrokor radila advokatska kancelarija Šaurić koja je radila za ruske banke, glavne poverioce kompanije Agrokor, preciznije za VTB.

„Vlada Andreja Plenkovića je vlada sukoba interesa, sukob interesa je lični identifikacioni broj te vlade“, rekao je Bernardić.

Malo je reći oštro na ove je optužbe odgovorila ministarka Dalić. Ministarka je negirala da je lex Agrokor radila bilo koja advokatska kancelarija.  Ona je u intervjuu na HRT-u vezla optužbe na račun SDP-a, a sve su se svodile na zajedničku optužbu da SDP radi u interesu Rusa.

Ministarka Dalić je, izmedju ostalog, rekla da su protiv sporazuma o poštedi od blokade dobavljača Agrokora do 31. maja bili jedino SDP i dve ruske banke (Sberbanka i VTB), a da se Agrokor kod ruskih banaka zadužio upravo u vreme vlasti SDP-a.

„Ministarka Dalić se pogubila“, odgovorio je Bernardić.

Na sve ovo je privremeni upravnik Agrokora Ante Ramljak saopštio da je privremena uprava angažovala advokatsku kancelariju Šaurić i da je taj angažman trajao od 10. aprila do 28. aprila.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com