Hrvatska policija hapsi Todorića i saradnike

Hrvatski „Večernji list“ je objavio „uhidbeni nalog“ kojim se vlasnik kompanije Agrokor i bivši članoci njene uprave terete da su od 2006. godine u finansijskim izveštajima stanje u kompaniji prikazivali boljim nego što jeste radi pribavljanja protivpravne imovinske koristi od većinskog vlasnika deonica.

U nalogu za hapšenje, kako citira Večernji list, navodi se da je Todorić počinio krivično delo zloupotrebe poverenja u privrednom poslovanju iz člana 246 stav 1 i 2 Krivičnog zakona, falsifikovanje službene ili poslovne isprave iz člana 279 stav 1 i 2 Krivičnog zakona te povrede obaveza vodjenja trgovačkih i poslovnih knjiga iz člana 248 Krivičnog zakona.

Hrvatska policija je, kako slikom i rečju izveštavaju hrvatski mediji, ušla u privatne i poslovne prostorije Todorića i njegobog bliskog saradnika Ivana Crnjca u potrazi za dokumentima važnim za dokazivanje pomenutih tvrdnji.

Policija je i u Kulmerovim dvorima, kući u kojoj živi porodica Todorić. Nedavne novinske reportaže svedoče da se u toj kući trenutno nalazi kćerka Ivice Todorića s porodicom.

Sam Todorić, koji vec neko vreme izaziva veliko uzbudjenje oglašavajući se na svom blogu, jutros je potvrdio da je u Londonu. On odatle poručuje da će biti dostupan hrvatskom pravosudju i anketnom odboru koji je osnovao Hrvatski sabor. Pred tim anketnim odborom on bi, kao prvi svedok, trebalo da se pojavi 3. novembra.

Ranije su hrvatski mediji spekulisali da Todorić svoj blog piše iz Beča ili Srbije, gde mu navodno borave sinovi s porodicama.

Todorić tvrdi da iz kompanije nije otudjio ni jedan evro i da su tekućim postupcima oko Agrokora povredjena njegova ljudska prava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com