Hrvatska v.Slovenija: Kaznom na kaznu

Slovenačka policija je uputila 15 rešenja o kaznama hrvatskim ribarima koji ribare u Savudrijskoj vali ( Piranskom zalivu) u teritorijalnim vodama Slovenije.

Ljubljana je povukla granicu u Savudrijskoj vali ( Piranskom zalivu) u skladu sa odlukom Medjunarodne arbitraže, koju Hrvatska ne priznaje.

Hrvatski ribari su kazne uputili Vladi Hrvatske, a u skladu sa dogovorom u nadležnom ministarstvu.Ribar Dijego Makovac, koji je u pratnji hrvatske policije u ribarenje izlazio i kad niko drugi nije, dobio je 14 kazni od po 500 evra.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske na slovenačke kazne je odgovorilo slanjem kazni slovenačkim ribarima…

Medjunarodna arbitraža je odlučila da granica u Savudrijskoj vali( Piranskom zalivu) ne ide sredinom Zaliva, kako je smatra Hrvatska nego 3/4 Zaliva pripada Sloveniji.

U sporu oko granice na kopnu Medjunarodna arbitraža je odlučila da četiri sporna sela pripadaju Hrvatskoj.Slovenija je sprovela i taj deo odluke Medjunarodne arbitraže.

Slovenija i Hrvatska su članice Evropske unije.Da se spor resi arbitražom dogovorili su bivsi premijeri dve zemlje Borut Pahor i Jadranka Kosor.Taj dogovor je omogućio Hrvatskoj članstvo u EU.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com