I politička bura u Hrvatskoj: Ministarka optužila Pupovca za sukob interesa u Agrokoru

Bivša potpredsednica Vlade i bivša hrvatska ministarka privrede Martina Dalić objavila je knjigu „Agrokor – slom ortačkog kapitalizma“ u kojoj se obračunala posebno s liderom Mosta Božom Petrovom, ali i sa liderom Srba u Hrvatskoj Miloradom Pupovcem.

Knjiga, u tiražu od 45.000 primeraka, prodavana je danas uz Jutarnji list. Ceo tiraž prodat je do 14 sati, na čemu se uredništvo zahvalilo čitaocima. Sledeće nedelje će se 1.000 primeraka pojaviti u knjižarama. Primerak košta 99 kuna.

Dalićeva je podsetila da je Pupovac predvodio njene protivnike u vladajućoj koaliciji, a, optužila ga je ona, bio je u slučaju Agrokor u sukobu interesa jer je Agrokor bio suvlasnik Tesla banke.

„A Tesla banka je nesumnjivo Pupovčev projekat“, rekla je Dalićeva.

Pupovac joj je odgovorio: “Kad neko odlepi i kad je neko kivan, onda svakog ko mu ne ide uz dlaku, uhvati na red“.

On tvrdi da je Tesla banka bila medjudržavni projekat i da je Agrokor u njemu učestvovao zbog svoje prisutnosti u privredi Srbije.

Ministarka Dalić je bez mesta u hrvatskoj vladi ostala zbog sumnjivog privilegovanja grupe savetnika u restrukturiranju Agrokora poznate pod nazivom Borg.

Na promociji svoje knjige nije se izjasnila o mogućnosti povratka u politiku, ali je Pupovac o tome presudio: „Nema natrag (u politiku) dok mi imamo ulogu u ovoj koaliciji“.

Već najava promocije knjige Martine Dalić, izazvala je buru u Hrvatskoj: na spisku govornika bio je i guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić. On je učešće opravdao objašnjenjem da će na promociji govoriti samo o ulozi HNB-a u slučaju Agrokor.

Kad je promocija održana, grmela je danas hrvatska opozicija, ispostavilo se da je nedostajao samo još državni tužilac Hrvatske.

Predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković se izvinio: Nije bio na promociji samo zato što je imao sednicu Sabora.

„Ovo je bio dan ortačkog kapitalizma”, rekla je Anka Mrak Taritaš (HNS).

”Samo još da je kandiduju za Nobelovu nagradu”, rekao je Gordan Maras (SDP).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com