I Vulin demantovao informacije o srpskim najamnicima

I ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin večeras je demantovao informacije o učešću pripadnika Vojske Srbije u razbijanju demonstracija u Belorusiji i ocenio da su te informacije nastavak specijalnog rata koji se vodi protiv Vojske Srbije i njenog vrhovnog komandanta.

On je za Drugi dnevnik RTS-a potvrdio da se grupa vojnika iz Srbije nalazi u Belorusiji, ali ne u Minsku nego u Brestu gde se sprema za učešće u medjunarodnim vojnim igrama.

Povodom fotografija koje su se pojavile na društvenim mrežama i u pojedinim medijima, Vulin tvrdi da su na njima prikazani okloplni hameri i fotografije sa vežbe „Zajednički udar“ koju su izveli Ministarstvo odbrane i Ministarstvo unutrašnjih poslova 2018. godine.

“Na jednoj od objavljenih fotografija, koja se nalazi na sajtu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije nalazi se vozilo, koje smo dobili iz donacije SAD i koristi ga 72. brigada za specijalne operacije i jedno odeljenje Komande za obuku kada pripremamo momke za mirovne operacije”, rekao je Vulin.

“Na drugoj fotografiji, na kojoj je potpis ‘Minsk, 9. avgust’, taj lažov je prvo pokušao da prikaže da postoji Vojska Srbije sa našim oznakama, da postoji neko naše vozilo, hameri, a kada to već postoji, on naglašava da ih je prepoznao u Minsku”, rekao je Vulin, a prenosi se na sajtu Ministarstva odbrane.

On je rekao da se devet pripadnika Vojske Srbije trenutno nalazi u Belorusiji, u Brestu, izolovani na jednom vojnom poligonu, gde se pripremaju za disciplinu „Snajperska granica“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com