Igre s drogom 1: Kakav stav o drogi treba da ima britanski premijer

Boris Džonson vodi u trci za lidera Konzervativne partije Velike Britanije i takoreći britanskog premijera.

Britanske novine su se koncem nedelje veoma bavile evolucijom njegovog svedočenja o iskustvima koje je, po sopstvenom priznanju, kao 19-godišnjak imao s drogom.

Stvar je utoliko delikatnija što je već jedan od dva njegova protivkandidata u borbi za premijersku funkciju priznao da je u mladosti koristio narkotike. Majkl Gouv, ministar za zaštitu životne sredine i poljoprivredu, sem toga je ocenio da je to bila greška.

Džonson je, medjutim, minimizirao značaj interesa javnosti da zna i za ovaj detalj iz njegove biografije.

On je rekao da je ta stvar više puta raspravljana i da ljude više zanima „šta mi za njih možemo da učinimo“.

Da interes javnostizna i oceni ovaj detalj, nije za potcenjivanje, pokazao je i list Indipendent podsećanjem na ranija Džonsonova svedočenja o toj epizodi.

Džonson je, prema evidenciji lista, 2005. godine za BBC izjavio: “Mislim da su mi jednom dali kokain, ali ja sam kijao, tako da to nije dospelo u moj nos“.

U intervjuu novinaru Pirsu Morgan, Džonson je 2007. godine rekao: “Da. Ja sam to probao na Univerzitetu i živo se toga sećam. Ali to nije proizvelo ni farmakološke ni psihološke efekte na mene, kako god“.

Ipak, pritisnut da precizira da li je droga dospela u njegov nos ili ne, Džonson je rekao: „Pa mora da se to dogodilo, ali nije značilo mnogo za mene, mogu da vam kažem“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com