Ima li predsednik palatu?

Video koji je na YouTube-u nedavno objavio ruski opozicionar Aleksej Navaljni, osnivač ruskog Fonda za borbu protiv korupcije, videlo je preko 90 miliona ljudi.

U kontekstu zabrana koje od 6. januara masovno koriste američke društvene mreže, upozoravajuće je primetiti da su njegov sadržaj preneli i linkovali ga i mnogi, mnogi zapadni mediji. Medju njima Insider iz kuće Bloomberg.

Na sajtu tog medija se navodi: Insider Intelligence je vodeća istraživačka kompanija fokusirana na digitalnu transformaciju.

Povodom videa, u kome se tvrdi da je predsednik Rusije, države sa 147 miliona stanovnika, „najbogatiji čovek na svetu“, da mu stvarno pripada „najveći dvorac na svetu vredan 1,4 milijardu dolara“ i sve to zahvaljujući „najvećem mitu u istoriji“, Insider piše: Insider nije bio u stanju nezavisno da proveri tvrdnje Navaljnog!

Najteže optužbe na račun ruskog predsednika, Insider je preneo ogradjujući se sa „navodno pripada“, „izgleda da prikazuje“, „navodno pokazuje“…

Video u kome se prikazuje dronom snimljena, spolja i iznutra, palata u mestu Gelendžik na Crnom moru, počinje u arhivi istočnonemačkog Štazija, odakle ruski opozicionar Aleksej Navaljni dokumentima te tajne službe dokazuje da je Vladimir Putin bio „sitni oficir KGB-a“, a da je do mesta na kome je sada dogurao potpisujući kasnije razne unosne dozvole društvu oko Jeljcinove kćeri i zeta. Oni su mu se tako odužili. Predsedničkom funkcijom.

Što se palate na Crnom moru tiče, ona se ne vodi na Putina, ali Navaljni uspostavlja razne školske, KGB ili rodbinske veze s osobama koje figuriraju kao finansijeri te gradnje. I na osnovu toga tvrdi da se ta palata gradi za Putina. Medju dokazima je nevidjeno obezbedjenje koje ta palata, po navodima Navaljnog, ima, ali i hokejaški teren koji se u njenom sklopu nalazi.

Mada ta priča nije nova, video snimak palate u mestu Gelendžik objavljen je neposredno pred proteste povodom pritvaranja Navaljnog na 30 dana zbog kršenja uslova puštanja na uslovnu slobodu.

Kad su prošle subote u 112 ruskih gradova na ulice izašle pristalice Alekseja Navaljnog, palata u mestu Gelendžik bila im je pokriće da ruskog predsednika nazivaju lopovom. U Moskvi je, prema tvrdnjama organizatora, protestovalo oko 15.000 ljudi, prema tvrdnji policije 4.000.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com