Ipak opasno: Roman Abramovič dobio izraelsko državljanstvo

Velike su to pare, nije se za šaliti: ruski oligarh Roman Abramovič danas je dobio izraelsko državljanstvo, objavio je izraelski portal na ruskom jeziku „Vesti“ a prenose mediji u Rusiji.

Abramoviču vlasti Velike Britanije, gde uglavnom živi, nisu još produžile vizu jer je zahtev za produženje podnet u Rusiji, pa se zahtevaju dodatne provere.

Abramovič je imao britansku vizu za investitore. Kapital je stekao u Rusiji 90-tih godina. Britanske vlasti sad prete da će izvršiti proveru porekla novca svih vlasnika viza za investitore.

Izraelski portal piše da je Abramovič na aerodrom „Ben Gurion“ u Tel Avivu stigao danas oko podne svojim privatnim avionom. Odmah se uputio u službu za repatrijante i dobio uverenje o repatrijaciji kao i uverenje o ličnosti. Regulisao je i zdravstveno osiguranje.

Abramovič, podsećaju ruski mediji, odranije investira u visokotehnološki sektor Izraela, ima u toj zemlji nekretnine (nije bez krova nad glavom), a aktivan je i na humanitarnom planu.

Koliko će vlasniku engleskog fudbalskog kluba Čelsi pomoći ova kombinacija s državljanstvom i od kojih će opasnosti zaštiti njega i njegov novac, s pažnjom će pratiti sva svetska štampa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com