Ispeci, pa reci : Medvedev čita vojnoj industriji Staljinove telegrame!

Zamenik sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost Rusije, bivši ruski premijer i bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev odlučio je da na dokazano efikasan način obodri direktore ruskih vojnih fabrika na očekivano povećanje proizvodbje.

Telegramima koje je u vreme Drugog svetskog rata direktorima vojnih fabrika slao Josif Visarionovič Staljin.

Ruski mediji su odmah pronašli te telegrame i evo šta piše u jednom od njih, upućenog 17.septembra 1941.godine direktoru „Uralmašzavoda“ Borisu Muzrukovu :

„Molim vas da pošteno i o roku isporučujete naručene delove za tenkove KV Čeljabinskoj tenkovskoj fabrici.
Sada molim i nadam se da ćete vi ispuniti dug Domovini. Kroz nekoliko dana vi ćete postati prekrsitelj svoga duga prema Domovini i ja ću početi da vas tučem kao prestupnike koji su se oglušili o čast i interese svoje Domovine. Ne možemo trpeti da naša vojska na frontu strada zbog nedostatka tenkova, a da vi u dalekoj pozadini sedite u hladu i besposličite“.

Dmitrij Medvedev je sadašnjim direktorima vojnih fabrika dao i dodatno objašnjenje :“Kolege, želim da me čujete i zapamtite reči generalisimusa. Vi ste razumeli, rezultati takvog obraćanja bili su veoma upečatljivi“.

Inače, bar prema istraživanju ruskih medija, direktor Boris Muzrukov nije razočarao Staljina. Kasnije je igrao važnu ulogu u ruskom atomskom programu, tvrdi se.

Bilo je direktora koji nisu uspeli da odgovore zahtevima generalisimusa, smenjeni su, ali se ne pominje da se za nekoga ta greška završila tragično, recimo nekim Gulagom!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com