Ivica Todorić oslobodjen

Prva presuda u slučaju Agrokor: Ivica Todorić i njegova tri saradnika – Ante Huljev, Piruška Canjuga i Nikol de Rosi – oslobođeni su optužbe da su preko švajcarske firme i nepostojećih konsultantskih usluga iz Agrokora izvukli 1,25 milion evra.

Kako prenosi telegram.hr, sudija Maja Štampar Stipić je rekla da tokom postupka jednostavno nije dokazano da su Todorić i saokrivljeni izvukli novac iz Agrokora onako kako je tvrdilo tužilaštvo.

Ispitano je nekoliko svedoka, ali nijedan nije potvrdio da je Piruška Canjuga tražila od Todorića i Ante Huljeva da pribave nezakonitu dobit za firmu Sigman Invest. To nije proizašlo ni iz jednog materijalnog dokaza, zaključilo je sudsko veće Županijskog suda u Zagrebu.

Oslanjajući se i na svedočenje Valentina Vičića da je posao za Agrokor obavio, sud ističe da 1,25 milion evra sa računa firme Sigman Invest niko nije podigao do početka ovog sudskog postupka.

„Taj posao je bio uspešan, prethodio je Agrokorovoj kupovini Merkatora“, pobio je sud tvrdnju tužilaštva da se radilo o nepotrebnim uslugama i još dodao da je prinudna uprava Agrokora na razne konsultantske usluge potrošila 83 miliona evra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com