Izlazne ankete: Bandić, Kerum, Obersnel…

Milan Bandić je osvojio oko 30 odsto, a Anka Mrak-Taritaš oko 27 odsto i oni idu u drugi krug bitke za gradonačelnika Zagreba, pokazale su prve izlazne ankete nakon što su u 19 sati zatvorena birališta.

Totalnu katastrofu doživeo je kandidat HDZ-a Drago Prgomet sa samo 5,75 dok je otpadnica od HDZ-a Bruna Esih dobila duplo više – 10,2 odsto.

U Splitu veliki povratak Željka Keruma. Malo je reći živopisni bivši gradonačelnik ide u drugi krug sa Androm Krstulovićem Oparom, kandidatom HDZ-a, pokazuju izlazne ankete. Prema tim anketama Kerum je osvojio oko 30 odsto, a Krstulović oko 25 odsto.

U drugi krug ide se i u Rijeci gde je večiti gradonačelnik toga grada Vojko Obersnel (SDP) osvojio oko 45 odsto i u Osijeku gde je aktuelni gradonačelnik Ivan Vrkić osvojio oko 39 odsto a njegova konkurentkinja Ivana Šojat oko 18 odsto.

A u malom Metkoviću velika nervoza. Izlazne ankete za Metković, mesto najpoznatije po mandarinama i Mostu nezavisnih lista, nisu radjene, ali prve rezultate očekuje cela Hrvatska s velikim nestrpljenjem. Svi čekaju da vide kako je u svojoj bazi prošao Most i Božo Petrov, tim pre što im je na crtu izasao Stipe Gabrić Jambo nekad neprikosnoveni šef Metkovića koga je tada šire nepoznati Petrov svojevremeno skinuo s trona.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com