Izmene Zakona o lokalnim izborima sutra

Prva sednica Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2024.godini zakazana je za ponedeljak 22.aprila, sa početkom u 11 sati.

Na predlog 184 poslanika, na dnevnom redu sednice naći će se Predlog zakona o izmenama i dopuni Zakona o lokalnim izborima.

Izmene ovog zakona uslov su za istovremeno održavanje izbora za Skupštinu grada Beograda i skupštine lokalnih samouprava 2.juna 2024.godine.

Predloženim izmenama Zakona o lokalnoj samoupravi predvidja se da lokalni izbori ne mogu biti raspisani ranije od 150 (umesto dosadašnjih 120) ni kasnije od 45 dana pre isteka mandata odbornika.

To izbori, prema predloženim promenama, moraju biti održani najranije za 30 (umesto dosadašnjih 45),a najkasnije za 60 dana od dana raspisivanja.

Predlog za izmene i dopunu Zakona o lokalnoj samoupravi potpisala su 184 poslanika vladajuće većine i opozicionih stranaka.

Da na izborima 2.juna neće učestvovati objavile su Stranka slobode i pravde, Zajedno i Srce, pa njihovi poslanici nisu ni potpisali predlog za izmene i dopunu Zakona o lokalnoj samoupravi kao uslov za održavanje tih izbora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com