Kad će Savezna država Rusije i Belorusije

Na dvadesetu godišnjicu potpisivanja dogovora o stvaranju savezne države Rusije i Belorusije, delegacije dve zemlje su u Sočiju pet sati razgovarale o sledećim koracima na putu ka tom cilju.

A kako prenose ruski mediji, beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko je formulisao beloruske uslove za stvaranje te države.

„Mi ne molimo, kako neki tvrde, jeftin gas i jeftinu naftu. Mi smo spremni da kupujemo gas i po ceni od 200 dolara i da plaćamo naftu ne po 63 dolara za barel. Glavno je da uslovi budu isti”, rekao je Lukašenko, a prenosi TASS.

„Ukoliko naša preduzeća kupuju za 200 dolara, znači da i konkurentska preduzeća moraju da imaju istu cenu… Ne molimo ni za šta, ne insistiramo ni na čemu. Mi smo se davno dogovorili, sklapajući naš dogovor: ljudi i privredni subjekti moraju imati iste uslove za život i rad. I to je sve! Jednaki uslovi, ništa drugo nije potrebno“, rekao je beloruski predsednik.

Tokom pet i po sati pregovora u Sočiju navodno je postignut napredak oko energetskih pitanja – cene nafte i gasa, ali ni novinari, koji su u Kremlju kao kod kuće, nisu saznali šta konkretno.

Pregovori se nastavljaju 20.decembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com