Kakav preokret: Rusiji preti izbacivanje s Evrovizije 2018.

Pošto je Prvi kanal ruske televizije objavio da nema razloga da prenosi takmičenje za „Pesmu Evrovizije“ pošto je ruskoj predstavnici uskraćena mogućnost učešća na njemu, organizatori te manifestacije su objavili da će razmotriti zabranu učešća Rusije na „Pesmi Evrovizije 2018. godine“.

Kako tvrdi lenta.ru, o tome će se odlučivati pošto se završi konfliktna „Pesma Evrovizije“ u Kijevu.

„Naš je prioritet sam šou. Svaku odluku o tome šta ćemo preduzeti povodom nastale situacije biće doneto tek posle takmičenja“, rečeno je u Evropskom televizijskom savezu za lenta.ru.

Prethodno je taj isti Savez izrazio žaljenje što nije uspeo da se dogovori s Ukrajinom oko povlačenja odluke Saveta bezbednosti te zemlje prema kojoj bi dolazak ruske predstavnice Julije Samojlove u Kijev  predstavljao veliki bezbednosni rizik.

Takmičenje u Kijevu održava se od 9. do 13. aprila, kada je finalno veče.

Generalni direktor Prvog kanala Rusije Konstantin Ernst objavio je da će Julija Samojlova predstavljati Rusiju na „Pesmi Evrovizije 2018. godine“.

Ruski mediji podsećaju da je Rusija već jednom bila odstranjena sa „Pesme Evrovizije“. Dogodilo se to 1999. godine iz istog razloga: prethodne godine Rusi nisu direktno prenosili to takmičenje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com