Kako stati na kraj Infostanu : Ili ukinuti ili reformisati

Predsednik Narodne stranke i kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije “ Narodna stranka – ključ za pobedu“ Vladimir Gajić ocenio je da Infostan organizovano pljačka Beogradjane i da ga treba ili ukinuti ili učiniti neprofitnim preduzećem jer je nedopustivo da javno preduzeće ostvaruje profit na račun gradjana.

Kako se navodi na sajtu Narodne stranke, Gajić smatra da bi usluge, za čiju naplatu Infostan uzima proviziju, trebalo da naplaćuju javna preduzeća koja te usluge pružaju i to bez dodatne provizije.

“ Infostan je u 2023.godini od posredničke provizije radi naplate usluga drugih javnih preduzeća ostvario dobit od 2,5 miliona evra.Pljačka gradjana se sprovodi i naplatom zastarelih potraživanja nezakonitim knjiženjem poslednjeg računa u korist računa,koji je već zastareo“, rekao je Gajić.

Gajić tvrdi da se gradjanima šalju opomene pred utuženje, pokreću postupci radi prinudne naplate potraživanja koja su već uredno plaćena ,a Infostan angažuje i plaća i advokata iako zapošljava diplomirane pravnike, angažuje izvršitelje iako je to potpuno nepotrebno,a istovremeno gotovo redovno ne odgovara na reklamacije gradjana.

Usluga iznošenja smeća, naveo je Gajić, razdvojena je na dve – sakupljanje i transport komunalnog otpada i odlaganje komunalnog otpada.

“ Prva se plaća Javnom preduzeću Gradska čistoća, a druga kompanija „Beo čista energija“ u vlasništvu stranog konzorcijuma ,sa kojima više od 7000 domaćinstava i 17 000 privrednih subjekata nema nikakve ugovorne obaveze i da cenama koje nemaju nikakvog ekvivalenta sa uslugama koje pružaju“, rekao je Vladimir Gajić, predsednik Narodne stranke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com