Kancelarka će drhtati do 2021: Nije Parkinson, ali nije ni vrućina

Nemačka kancelarka Angela Merkel po drugi put je javno pokazala zdravstvenu slabost i sad više nije (samo) pitanje šta joj je nego i da li će ne samo politički nego i zdravstveno izdržati na kancelarskom mestu do jeseni 2021. godine i sledećih parlamentarnih izbora.

Na uvodjenju u dužnost nove nemačke ministarke pravde Kristin Lambert (SPD), kancelarka je u prisustvu predsednika Nemačke Frank Valtera Štajnmajera opet nekontrolisano drhtala celim telom.

Njen portparol Štefen Zajbert je saopštio da je sve u redu i da će kancelarka danas, kako je i planirano, otputovati na samit G-20 u Tokio.

Nemački mediji objavljuju zabrinute izveštaje, ali, bar glavni, ne spekulišu o tome šta bi kancelarki moglo da bude.

Pri prethodnom nastupu drhtavice, za vreme susreta s ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim, pominjan je nedostatak tečnosti pri višednevnoj vrućini.

Danas je, medjutim, u Berlinu bilo hladno, ističe Frankfurter algemajne cajtung.

Ruski mediji, medjutim, nastavljaju s spekulacijama o uzrocima ponovljene zdravstvene slabosti kancelarke.

Dr Olga Sečenova Vorobjova, šef katedre za nervne bolesti MMA za ruske medije tvrdi da se, prema snimcima, ne radi o Parkinsonovoj bolesti nego ili o poremećaju metabolizma ugljenih hidrata odnosno povećanju nivoa šećera u krvi ili poremećaju u radu vegetativnog nervnog sistema.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com