Kancelarka opet u centru pažnje: Tako se čuva zdravlje sveta

Kao da se radi o holivudskoj zvezdi, mediji su prelistali arhive i utvrdili da se nemačka kancelarka Angela Merkel u svilenom tirkizno-pink kimonu prvi put pojavila 2002. godine na čuvenom festivalu u Bajrotu, pa onda 2008, 2014, 2017. i neki dan opet na takodje čuvenom festivalu klasične muzike u Salcburgu.

Da je kancelarka ostala pri svom uobičajenom „a la kineska kulturna revolucija“ modnom stilu, niko ne bi ni primetio ovu odevnu dugovečnost. Kimono je, piše Frankfurter algemajne cajtung, kupljen sredinom 90-tih u Americi. I pokazuje kako nešto može dugo lepo da izgleda, kad se pazi.

Da ozbiljna šefica, jedne ozbiljne države može da ima i neki banalan lični razlog tako duge vezanosti za jedan odevni predmet, to ne dolazi u obzir.

Pa je nadjeno ozbiljno tumačenje na modni incident ozbiljne šefice jedne ozbiljne države: Večni kimono je doprinos kancelarka borbi protiv sveopšteg uništavanja našeg životnog prostora.

Čemu Nemci doprinose tako što godišnje bace 1,3 miliona tona odeće!

Svaki Nemac, citira FAZ izveštaj Grinpisa „Potrošački kolaps izazvan brzom modom“, godišnje kupi 69 komada odeće, a nosi je upola kraće vreme nego pre 15 godina.

Dakle ovo je modni znak! Prekopante svoje ormane, nadjite omiljeni komad iz studentskih dana, i dajte svoj doprinos da se sačuva ovo malo planete što nam je još ostalo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com