Klintonova hemijska: Tramp liči na Miloševića!

Pol Glastris, nekadašnji pisac govora bivšeg američkog predsednika Bila Klintona a sada glavni i odgovorni urednik časopisa Washington Monthly, uporedio je novog predsednika SAD Donalda Trampa sa nekadašnjim predsednikom Jugoslavije Slobodanom Miloševićem.

„Kao i Tramp, bivši jugoslovenski predsednik je na vlast došao raspirivanjem etno-nacionalističkih strasti čija snaga je čak i njega iznenadila“, između ostalog je naveo Glastris u tekstu „Da li je Tramp američki Milošević“.

Glastris je u više navrata uporedio javni nastup Donalda Trampa upravo sa Miloševićem dodavši da je bivši jugoslovenski predsednik bio „opsednut kontrolom i manipulacijom medija“.

Paralele između Trampa i Miloševića glavni i odgovorni urednik Washington Monthly-a obogatio je i paralelom između glasača ova dva predsednika – „radnici i ruralni Srbi“ koji su glasali za Miloševića podsećaju ga na današnje Trampove glasače.

Ipak, Pol Glastris na kraju zaključuje: „Sjedinjene Države u 2017. godini nisu Jugoslavija 1995. Mi imamo duže, dublje iskustvo sa demokratijom i robustniji sistem provera i balansiranja. Ali sledeće četiri godine će ozbiljno testirati taj sistem. Moramo da učinimo sve što možemo da bismo se postarali da on ne padne (sistem prim.aut)“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com