Ko to beše Grivo: Anjes Bizin Makronov kandidat za gradonačelnika Pariza

Francuska ministarka zdravlja Anjes Bizin objavila je da je kandidat stranke Republika u pokretu za gradonačelnika Pariza.

O toj kandidaturi je stranka francuskog predsednika Emanuela Makrona odlučila brzo, pošto je svoju kandidaturu povukao Benžamin Grivo, bivši portparol francuske vlade, zbog afere sa objavljivanjem videa „seksualnog karaktera“.

Anjes Bizin će zbog ove kandidadure odmah napustiti ministarsko mesto u francuskoj vladi i to baš u trenutku kad su joj pune ruke posla oko upravljanja krizom oko pojave koronavirusa u Francuskoj.

U Francuskoj je registrovano 12 osoba zaraženih koronavirusom, uglavnom se radi o Britancima u zimskom skijaškom centru, koje je zarazio sunarodnik na povratku iz Singapura, gde se sam zarazio. Jedan 80-godišnji kineski turista je umro u Parizu od posledica infekcije koronavirusom.

Francuska ministarka zdravlja spada medju popularnije članove francuske vlade iako Francusku, izmedju ostalog, potresaju i protesti lekara i drugog medicinskog osoblja.

Bizin se do sada nije ogledala na izborima. Smatraju je predstavnicom Makronove nove klase.

Benžamin Grivo nije važio za favorita na lokalnim izborima u Parizu, ankete su ga stavljale na treće mesto.

Njegove izglede, kao ni izglede Anjes Bizin, nije povećala činjenica da je svoju samostalnu kandidaturu najavio univerzitetski profesor Sedrik Vilani. Ovaj često nagradjivani matematičar nije dobio podršku Republike u pokretu, iako je njen član. Nije sasvim jasno zašto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com