Konkurencijo drži se: Vučić pravi aerodrom u Trebinju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u sredu da će kao jedan od rezultata ekonomske saradnje Republike Srbije i Republike Srpske biti izgradjen moderan aerodrom u Trebinju kako bi mogao da pobedjuje konkurenciju.

„Da tim aerodromom povežemo ne samo Hercegovinu, već i značajan deo Crne Gore i nekih drugih zemalja u regionu sa Beogradom i drugim evropskim centrima”, rekao je Vučić posle sastanka sa delegacijom Republike Srpske.

Budućem aerodromu u Trebinju konkurencija bi bili aerodromi u Dubrovniku, Tivtu i Mostaru.

Direktan povod za sastanak bilo je sporno imenovanje visokog predstavnika za BiH.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik za RTRS je rekao da je to jedan od sastanaka, koji se dešavaju u kontinuitetu, da je tema tih razgovora stanje u Republici Srpskoj, da je njihovo održavanje legitimno i legalno i da niko ne treba da brine jer se u Beogradu ne dogovaraju nikakve zavere.

Aleksandar Vučić je rekao da će Srbija prvi put tražiti izveštaj o radu od visokog predstavnika, a u skladu sa Aneksom 10 Dejtonskog sporazuma.

„Sve radimo u skladu sa medjunarodnopravnim normama poštujući naše komšije i prijatelje Bošnjake, ali i pokazujući ljubav i pažnju prema Republici Srpskoj”, rekao je Vučić.

Dodik je za RTRS rekao da u skladu sa Aneksom 10 Dejtonskog sporazuma, visoki predstavnik je dužan da podnese izveštaj Savetu bezbednosti UN, SAD, Rusiji, EU, stranama u sporazumu i svim drugim zainteresovanim zemljama.

„Mi smo tražili od Valentina Incka da podnese izveštaj i on je rekao da neće, čime krši Aneks 10”, rekao je Dodik za RTRS.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com