Krije li Lufthansa pare u poreskim rajevima, a Rajaner puni kasu kršeći prava zaposlenih?

Evropska unija tek uleće u ogroman spor oko neverovatnog iznosa finansijske pomoći, koju se Nemačka sprema da pruži najvećoj evropskoj i nemačkoj avio-kompaniji Lufthanzi, a tek stiže spor oko pomoći automobilskoj industriji, u koji je Evropu upravo uveo francuski predsednik Emanuel Makron.

Irski loukoster Rajaner zapretio je tužbom zbog državne pomoći kompaniji Lufthansa, koja će, po mišljenju njegovog šefa Majkla O’Lirija ukinuti tržišnu konkurenciju za narednih pet godina.

Brisel je, kako iz izvora upućenih u materiju saznaje Rojters, postavio Lufthanzi uslov: pomoć može dobiti ako drugim kompanijama prepusti 72 prava na sletanje na aerodromima Frankfurt i Minhen. Kad vrati državni dug, Lufthanza može opet da stekne ova prava na sletanje.

Nemački sindikati pilota i kabinskog osoblja (Cockpit i Ufo), kao i sindikat javnih službi Ver.di tvrde da će ove slotove steći loukost kompanije od kojih neke, a prvi Rajaner, godinama krše prava zaposlenih i poslovne rizike prebacuju na njihov teret.

”Neke od njih zahvaljujući tome imaju velike finansijske rezerve jer godinama ne poštuju prava zaposlenih, a i same su koristile državnu pomoć”, saopštio je nemački sindikat Cockpit.

Tržišna vrednost kompanije Lufthansa trenutno je 4,4 milijarde a samo od nemačke države joj se smeši pomoć od 9 milijardi, što logično budi mnoga logična pitanja, pa je u Berlinu u sredu demonstrirao „Pokret gradjana za finansijske promene“ koji traži više poreske transparentnosti u poslovanju kompanije Lufthanza i sumnjiči je da je deo svoje dobiti iznela u poreske oaze.

Nemački mediji tvrde da ovaj Pokret nije pružio nikakve dokaze za svoje optužbe, ali je neki dan Lufthanza objavila u kojim poreskim oazama ima firme.

Nemački ministar privrede Peter Altmajer je uveren da će se Brisel urazumiti i uvideti da ni Nemačkoj ni Evropi nije u interesu rasprodaja strateških interesa.

IATA je objavila da su države širom sveta, medju njima i SAD, već pomogle svoje avio-kompanije sa 123 milijarde dolara, od čega treba da bude vraćeno 67 milijardi. Lep doprinos toj sumi već su najavile i druge evropske države: Francuska i Holandija kompaniji Er Frans – KLM, a Italija Alitaliji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com