Krivokapić podneo inicijativu za smenu Dritana Abazovića

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić saopštio je večeras da je parlamentu podneo inicijativu za smenu potpredsednika Vlade Dritana Abazovića, prenela je RTCG.

Za funkciju potpredsednika predložen je sadašnji ministar finansija Milojko Spajić.

Ranije danas 31 poslanik na čelu sa Abazovićem podneli su parlamentu inicijativu za glasanje o poverenju Vladi Zdravka Krivokapića.

Od 31 poslanika potpisanog pod ovom inicijativom, 16 je iz Demokratske partije socijalista.

Sem poslanika koalicije „Crno na bijelo“, inicijativu nije potpisao nijedan poslanik iz drugih stranaka sada vladajuće koalicije. Mada podnosioci inicijative ozbiljno računaju s podrškom   Socijalističke narodne partije i tvrde da iza inicijative stoji 49 poslanika. Šef te stranke Vladimir Joković rekao je da čašću garantuje „da niko od nas neće biti 41.“ kad se bude glasalo o inicijativi za poverenje vladi.

„Ova vlada, preko obaveštajnih službi, vrši pritisak na  naše časno članstvo“, rekao je Joković.

Pred Vladom Crne Gore danas je održan protest gradjana, koji su pokret URA i SNP optužili za političku korupciju i izdaju.

Protiv inicijative, na čijem je čelu Dritan Abazović, odlučno su protiv Demokratska Crna Gora i Ujedinjena Crna Gora.

Predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić ocenio je da se radi o pokušaju ustavnog puča.

„Ovo je izdaja kakvu Crna Gora ne pamti“, rekao je Bečić.

Ministri u Vladi Zdravka Krivokapića Milojko Spajić i Jakov Milatović pozvali su Dritana Abazovića da podnese ostavku umesto što će biti zapamćen kao izdajnik. Oni su, kako je prenela RTCG, naveli da iza takvog zahteva stoje svi ministri u Vladi, ali su  druga dva ministra tu tvrdnju demantovala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com