Lufthansa: Dogovor o državnoj pomoći mogao bi da propadne

Nemačka avio-kompanija Lufthansa saopštila je da bi njen dogovor s nemačkom državom o pomoći od 9 milijardi evra mogao da propadne.

Kako prenosi finanzen.net, kompanija je do takvog zaključka došla posle intervjua, koji je listu Frankfurter algemajne cajtung dao njen veliki akcionar Herman Tile, pošto je svoj udeo povećao iznad 15%, što je granica preko koje je obavezna prijava vlasništva.

Sa pozicije tako velikog akcionara, Tile je kritikovao šefa kompanije Lufthansa Karstena Špora što nije objavio o kojim alternativnim rešenjima je s državom pregovarano, uveren da je moglo da se ispregovara bolje rešenje.

Iako je Tile izjavio da to zasad ne znači da je on na skupštini akcionara kompanije Lufthansa glasati protiv paketa pomoći države, menadžment kompanije polazi od mogućnosti da na predstojećoj skupštini akcionara prisustvo bude ispod 50%, dok je za usvajanje paketa potrebna dvotrećinska većina.

Zato je, saopštila je kompanija, moguće da Lufthansa pred skupštinu upotrebi zaštitne mehanizme i podnese zahtev za stečaj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com