Lukašenko: Moram zvati Putina, ovo nije pretnja samo Belorusiji

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko na današnjem sastanku beloruskog rukovodstva je rekao da njih ne mogu zavarati mirnim protestima jer oni vide šta se dešava u dubini i čitali su o metodama šarenih revolucija i već su se (u Belorusuji) pojavili elementi stranog mešanja.

“Treba uspostaviti vezu s Putinom, predsednikom Rusije kako bih ja s njim porazgovarao. Jer to više nije pretnja samo Belorusiji. Znate, neki Rusi ja gledam, tamo, počinju da vrište: sad Belorusija, a ovako ili onako… Hoću da kažem, da zaštititi danas Belorusiju to nije ništa manje nego zaštititi ceo naš prostor Savezne države. Ako Belorusi ne izdrže, krenuće ti talasi tamo…Zato su se tako prikačili za nas”, rekao je Lukašenko a prenosi državna beloruska agencija Belta.

“Ovi što lutaju ulicama, oni to u većini slučajeva ne razumeju. Razumeju oni koji koordiniraju, upravljaju. I vi vidite – ponekad rade profesionalno: montirani kadrovi, fejk… Meni su već našli neku kuću u Moskvi. Ja sad javno hoću da kažem: našli ste je, uzmite je. Ja u Belorusiji nekretnina nemam, sem zvanične rezidencije gde živim u selu. Ali ne, počinju fejki. Ispada, ja sam još prekjuče otputovao iz zemlje, ili sam umro, ili se razboleo… I sve tako. Zašto? Da bi kod naroda bilo stvoreni eto ovo raspoloženje. Neće moći. Ne smemo to dopustiti”, rekao je Lukašenko.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com