Makedonija : Još jedan potpredsednik SDSM podneo ostavku

Pero Kostadinov ,potpredsednik Socijaldemokratskog saveza Makedonije, podneo je ostavku na tu funkciju posle jučerašnjeg katastrofalnog poraza kandidata te stranke na predsedničkim i parlamentarnim izborima u Severnoj Makedoniji.

„Najvažniji su sloboda,mir i napredak Makedonije.Gradjani su danas glasali na demokratskim izborima i na slobodan način izrazili sopstvenu volju.

Kao država možemo da podržimo napredak samo preko zajedništva i dobronamernosti…SDSM će se reformisati zato što je to neophodno društvu kao državotvorna partija,koja je uvek negovala demokratiju, garantovala slobodu gradjana i nikad nije podsticala medjuetničke sukobe, što su stubovi našeg opstanka“,napisao je Kostadinov .

On je drugi potpredsednik SDSM koji je podneo ostavku.

Na parlamentarnim izborima u Severnoj Makedoniji pobedila je opoziciona VMRO-DPMNE osvojivši 58 mandata, za njom sledi koalicija vladajuće Demokratske unije za integraciju sa 19 mandata, pa koalicija oko SDSM sa 18 mandata, Koalicija Vlen sa 13 mandata i sa po 6 mandata Pokret Levica i Pokret Znam – Za našu Makedoniju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com