Mali :Za dalji rast, ključno da budemo složni

Ministar finansija Siniša Mali rekao je za TV Prva da je ključno da budemo složni i pronalazimo nove izvore rasta da bismo dosadašnje ekonomske rezultate održali.

Mali je rekao da je sve do sada urađeno dalo rezultate, pa je tako Srbija prošle godine ostvarila 69 milijardi evra BDP.

„Sa svim planiranim projektima možemo da dostignemo planiranih 100 milijardi evra“, rekao je Mali.

On je rekao da Srbija dalji ekonomski rast bazira na programu „Skok u budućnost – Srbija 2027“ i organizaciji specijalizovane medjunarodne izložbe EKSPO kroz koje će biti sažeti infrastrukturni projekti i investicije koje će obezbediti ukupan rast.

Srbija je, rekao je ministar finansija, sa 4,5 milijarde stranih direktnih investicija rekorder medju zemljama Zapadnog Balkana.

„EKSPO i Skok u budućnost doneće nam dodatne investicije od 17-18 milijardi evra u infrastrukturu širom Srbije u sve sfere društvenog života“, rekao je Mali.

On je istakao da je za rezultat svih planiranih ulaganja neophodna stabilnost, sloga, samostalnost i nezavisnost zemlje posebno u teškim godinama.

„Srbija mora ostati samostalna i nezavisna ako želimo da nastavimo da pobeđujemo u ekonomiji, to će biti najvažniji cilj za novi sastav Vlade koji nas očekuje“, rekao je Siniša Mali za TV Prva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com