Tramp, sam pred Belom kućom : Niki Hejli obustavila trku

Bivša američka ambasadorka pri Ujedinjenim nacijama Niki Hejli upravo je objavila da obustavlja svoju kampanju za kandidata Republikanske partije na američkom predsedničkim izborima u novembru.

Ona je na predizborima za kandidata republikanaca juče doživela težak poraz. Pobedila je u samo jednoj državi (Vermont) dok je u okviru Super Tuesday, bivši američki predsednik Donald Tramp odneo pobedu u svih ostalih 14 država. Tako je on pobednik i u dve države koje donose najviše elektorskih glasova :Kaliforniji i Teksasu.

Ima komentatora koji veruju da obustavljanje kampanje ne znači i totalno napuštanje trke. Kako, recimo, ocenjuje nemački javni servis ARD, Hejli bi mogla da se vrati u trku ukoliko bi, pre novembarskog termina, bila okončana dva preostala sudska spora protiv Trampa i ukoliko bi on te sporove izgubio.Radi se o tužbama za nesavesno postupanje s tajnim dokumentima i vezu s napadom na Kongres 6.januara 2021.godine.

Ukoliko se izuzme taj malo verovatan, ali u današnjoj Americi ne i nemoguć scenario, Donald Tramp ostaje jedini kandidat republikanaca na predsedničkim izborima u novembru.

Hejli se zahvalila svima koji su je podržali, a što se spoljne politike tiče, ocenila je da je moralna obaveza SAD da podržavaju Ukrajinu, Izrael i Tajvan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com