Marat Kabajev: Ne koristim se uticajem kćerke Aline

Marat Kabajev (56), otac bivše šampionke u gimnastici Aline Kabajeve, demantovao je da na bilo koji način učestvuje u velikom poslu obnove Moskve kao i tvrdnju da se u poslu koristi lobističkim uslugama svoje kćeri.

Opozicioni ruski televizijski kanal „Dožd“ izneo je tvrdnju da je Kabajev sredio preseljenje iz Tatarstana u Moskvu Marata Husnulina koji sada, tvrdi taj kanal, na čelu doseljenika iz Tatarstana rukovodi unosnim poslom obnove naselja takoznanih „hruščovki“ u Moskvi.

Kabajevu je pripisan značajan uticaj u gradjevinskom sektoru Moskve i to zahvaljujući njegovoj pripadnosti uskom krugu oko ruskog predsednika Vladimira Putina i uticaju njegove kćeri Aline Kabajeve.

Bivši fudbaler Pahtakora iz Taškenta, Kabajev je danas na čelu Medjunarodne asocijacije islamskog biznisa.

Njegova kćer Alina je predsednik Saveta direktora holdinga „Nacionalna medija grupa“ i predsednik Saveta direktora medijske kuće „Sport – ekspres“.

„Hoću odmah da kažem da ne bi bilo zabune: rado bih se upoznao (s Husnulinim), ali, ili on nije imao vremena, ili sam ja bio zauzet. Razmislite sami: ja sam se tek 2011. godune preselio iz Taškenta u Kazanj, a on je 2010. godine postao pomoćnik Sobjanjina (gradonačelnik Moskve) za gradjevinarstvo, pa kako sam ja mogao lobirati za njegovo postavljenje. Zar s mesta dečjeg trenera u Uzbekistanu? Potpuna glupost“, rekao je Kabajev za Forbs Rusija.

On je dodao da bi odmah rekao kad bi se poznavao sa tim ljudima jer je „Husnulin, po mom mišljenju, radiša, koji ističe lepotu Moskve“.

Iako je na čelu Medjunarodne asocijacije islamskog biznisa, Kabajev za sebe kaže: “Ja nisam biznismen“. Na njegovo ime se vodi samo 20% udela u jednoj gradjevinskoj firmi koja je 2016. imala promet od 3,8 miliona rubalja.

On takodje negira svoju bliskost s najvišim rukovodstvom zemlje, a odbija i svaku pomisao da se koristi lobističkim potencijalom svoje kćeri.

„Ne, ni u kom slučaju. U početku su neki ljudi mislili: Otići ćemo ocu i on će sve rešiti. Kad su tek organizovali Asocijaciju, odmah sam kategorički rekao ‘ne’ predlozima da se uključi kćer. Hoću da sačuvam normalne odnose oca i kćeri, to mi je najvažnije“, rekao je Marat Kabajev za Forbs Rusija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com