Markus Zoder se povukao

Markus Zoder, premijer Bavarske i šef Hrišćansko-socijalne unije (CSU) objavio je upravo da je čestitao šefu Hrišćansko-demokratske unije (CDU) Arminu Lašetu, koji je zajednički kandidat CDU/CSU za kancelara Nemačke na parlamentarnim izborima 26. septembra 2021. godine.

Zoder je obraćanje novinarima počeo sa „svideće vam se, reč koju sam dao vredi“.

Zoder se zahvalio svima koji su ga podržali, posebno onima u sestrinskoj partiji CDU, koji su imali hrabrosti da uprkos stranačkoj disciplini podrže, kao i mladi Unije moderno i budućnost, zahvalio se okruzima  i gradjanima i gradjankama širom Nemačke čija ga je podrška iznenadila i dirnula.

Ali, rekao je Zoder postoji odgovornost za državu, i on se zato bio stavio na raspolaganje, ali postoji i odgovornost prema jedinstvu Unije, postoji vreme za diskusiju i vreme za odluku i on je odluku CDU prihvatio i Armin Lašet će imati punu podršku CSU.

Sinoć je vrh CDU odlučio, sa 31 od 46 glasova, da podrži Armina Lašeta za kandidata koalicije CDU/CSU za kancelara Nemačke.

Dosad su svoje kandidate za tu funkciju odredili: Socijaldemokratska stranka Nemačke – Olaf Šolc i Zeleni – Analene Berbok.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com