Medvedev zapretio krivičnim gonjenjem za neispunjavanje rokova za vojne narudžbe

Bivši ruski predsednik, bivši ruski premijer, a sadašnji zamenik šefa Saveta za nacionalnu bezbednost RF i zamenik predsednika Komisuje za vojno-industrijski kompleks Dmitrij Medvedev zapretio je preduzećima i njihovim rukovodstvima novom krivičnom sankcijom u slučaju narušavanja rokova u izvršavanju državnih odbrambenih narudžbi.

„Uvedeno je specijalna krivična kazna u skladu sa nizom članica Krivičnog zakona“, rekao je Medvedev, a prenosi TASS.

„Ukoliko bude neophodno, bićemo prinudjeni da ih primenjujemo.Ne govorim to da bih nekog uplašio, nego prosto još jednom podsećam na odgovornost svih koji učestvuje u lancima kooperacije u vojnoj proizvodnji i tehnici“, rekao je Medvedev.

On se od početka ruske intervencije u Ukrajini ističe oštrim izjavama i porukama Zapadu, Ukrajini, ali i ruskim gradjanima koji su iz protesta napustili Rusiju i iz inostranstva osudjuju tu intervenciju.

„Izdajnici, koji toliko mrze svoju državu, da prizivaju njen poraz i propast, treba da se tretiraju kao hostis publicus, neprijatelji društva. Nezavisno od pravne kvalifikacije njihove delatnosti. Kao neprijatelji države“, napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu a preneo je Komersant.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com