Mihail Mišustin ponovo ruski premijer

Ubedljivom većinom od 375 poslaničkih glasova, Državna duma Rusije je na predlog Vladimira Putina, prvi put u istoriji izabrala ruskog premijera -Mihail Mišustin je to postao po drugi put.

Ovo je prvi put posle izmena ruskog Ustava da ruski parlament bira premijera, a ne salašava se samo s tom kadrovskom odlukom ruskog predsednika.

Protiv izbora Mišustuna nije glasao niko,a uzdržano je bilo 57 poslanika Komunističke partije Ruske Federacije. Šef komunista Genadij Zjuganov je rekao da su se komunisti odlučili za uzdržanost jer vlada nije pokazala spremnost da realizuje ni deo programa komunista i jer njen finansijsko -ekonimski blok ne sprovodi smernice ni predsednika države ni premijera nego se potčinjava zahtevima MMFa i drugih inostranih struktura.

Mišustin je danas predložio strukturu vlade sa 21 ministrom.Ministre će Dumi predložiti premijer sem ministara odbrane, vanrednih situacija, unutrašnjih poslova,spoljnih poslova i pravde,koje će imenovati ruski predsednik i koji su njemu potčinjeni

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com