Milo Djukanović: Borba za većinu u parlamentu još traje

Šef Demokratske partije socijalista (DPS) i predsednik Crne Gore Milo Djukanović izjavio je na kraju postizborne noći u Crnoj Gori da „borba u parlamentu za većinu poslaničkih mandata još traje“.

On je rekao da je Demokratska partija socijalista i na juče održanim parlamentarnim izborima, sa 30 osvojenih mandata, najjača partija u Crnoj Gori.

“Zasad, sa tradicionalnim koalicionim partnerima imamo osvojenih 40 mandata”, rekao je Djukanović i dodao da će sačekati zvanične rezultate izbora da vidi konačan učinak.

On je rekao kako misli da je DPS postigla rezultate od istorijskog značaja za istoriju države, pa je naveo nezavisnost, učvršćivanje multietničke tolerancije i evropeizaciju društva.

“Crna Gora je svetionik na evropskom putu kad je u pitanju region Zapadnog Balkana i ja se nadam da ce to ostati i dalje i igrati ulogu promotera evropskih vrednosti u našem regionu”, rekao je Milo Djukanović.

U Crnoj Gori su u nedelju 30. avgusta održani 11. parlamentarni izbori od uvodjenja višestranačja i 5. od obnove nezavisnosti te države.

Zvanični rezultati nisu objavljeni, ali prema preliminarnim rezultatima više organizacija posmatrača na tim izborima, tri koalicije opozicionih stranaka, koje su najavile postizbornu saradnju, imaju zajedno 41 od ukupno 81 poslaničkog mesta u parlamentu Crne Gore.

To su sledeće koalicije: 1. Dritan Abazović – Crno na bijelo – dr Srdjan Pavićević – Gradjanski pokret URA – Stranka pravde i pomirenja – Grupa birača CIVIS – nezavisni intelektualci Gradjani; 2. Za budućnost Crne Gore – Demokratski front (Nova srpska demokratija, Pokret za promjene, Demokratska narodna partija), Socijalistička narodna partija Crne Gore, Prava Crna Gora, Ujedinjena Crna Gora, Radnička partija, Partija udruženih penzionera i invalida CG, Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore, Srpska radikalna stranka, Stranka penzionera invalida i socijalne pravde Crne Gore i 3. Aleksa Bečić – Miodrag Lekić „Mir je naša nacija“ – Demokrate – Demokratska Crna Gora – Demo-Partija penzionera invalida i restitucije – Gradjanski pokret nove levice.

Prema preliminarnim rezultatima organizacija – posmatrača, koalicija „Crno na bijelo“ osvojila je 4 mandata, koalicija „Za budućnost Crne Gore“ 27 mandata, a koalicija „Mir je naša nacija“ 10 poslaničkih mandata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com