Ministar odbrane : Lavrov ili Šojgu?

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas da ponekad mora da podseti Sergeja Lavrova da on nije ruski ministar odbrane nego inostranih poslova tako ofanzivna je ponekad politika koju vodi ministarstvo kome je na čelu.

„Nije nikakva tajna da naše ministarstvo [inostranih poslova]zauzima veoma aktivnu, ofanzivnu poziciju. Ponekad moram da ga [Sergeja Lavrova] podsetim da on nije ministar odbrane, nego inostranih poslova“, rekao je ruski predsednik na  skupu „Jedinstvene Rusije“ pred septembarske parlamentarne izbore.

Sergej Lavrov je medju prvih pet kandidata na federalnoj izbornoj listi te partije.On je, kako prenosi ruski list Komersant, na istom skupu rekao da države Zapada čine sve kako bi spoljni uslovi razvoja Rusije bili „ne baš tako povoljni kako bismo hteli“ i da se to posebno snažno manifestuje poslednjih godina.

„Oslonac na sopstvene snage, kao što vidimo, treba da bude magistralni pravac našeg delovanja. Mi nikada nismo težili samoizolaciji, konfrintaciji, ali oslanjati se na partnere, koji su nepouzdani, nama očito već sad ne dozvoljava naša novija istorija, koju smo iskusili na sebi“, rekao je na  Lavrov.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com