Moskva i Vašington pred krupnim diplomatskim konfliktom zbog…

Američki predsednik Donald Tramp je izjavio kako se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinim jako lepo razumeo, ruski predsednik je američkog pohvalio kao čoveka koji ume da sluša. I sad iznenadjenje: uticajni ruski političar Aleksej Puškov tvrdi da se Rusija i SAD „punom parom kreću ka krupnom diplomatskom konfliktu zbog oduzimanja ruskih diplomatskih nekretnina“  koje se dogodilo decembra prošle godine dok je još na vlasti bio američki predsednik Barak Obama.

Tada je 35 ruskih diplomata poslato iz Vašingtona kući, a ruskim diplomatama je onemogućen pristup dvema vilama za odmor – kod Vašingtona i Njujorka.

Ovaj potez je opravdan navodnim ruskim mešanjem u američke izbore, a sad Vašington poručuje da od razvoja situacije u Siriji zavisi da li će zaplenjenu diplomatsku imovinu vratiti ili ne. Rusi prete recipročnim merama.

Oglasio se i Džulijan Asanž tvrdnjom da je potez Obame udarac u samo srce celog diplomatskog sistema.

Već se projektuje moguće rusko obraćanje Medjunarodnom sudu zbog američkog kršenja Bečke konvencije o diplomatskim odnosima…

I da se vratimo na početak: Tramp i Putin su nahvalili jedan drugog, ali je Tramp zaključio: „Ali Putin će uvek hteti (dobro) za Rusiju, a Tramp za Ameriku, i tako je to“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com