Moskva i Vašington se uzajamno optužuju

Ko je napustio dogovore o razoružanju? Moskva i Vašington se uzajamno oko toga optužuju, a pošto je ruski predsednik Vladimir Putin prezentovao video-animacije ruskih nuklearnih oružja koje niko nema.

„Radi se o najnovijim sistemima ruskog strateškog oružja koje smo stvorili u odgovor na jednostrani izlazak SAD iz dogovora o protivraketnoj odbrani i na rasporedjivanje tih sistema kako na teritiriji SAD tako i van njenih granica“, rekao je ruski predsednik.

„To se najvećim delom odnosi na odluku Buša da izadje iz dogovora o protivraketnoj odbrani (2011. godine) i nesposobnosti administracija Buša i Obame da objasne zašto je to učinjeno”, napisao je The Washington Post.

Zvanična predstavnica Stejt departmenta Hejzer Nojert je rekla da je juče prezentovanim oružjem, Rusija narušil Dogovor o likvidaciji raketa srednjeg i malog dometa.

„Predsednik Rusije je potvrdio ono što je vlada SAD odavno znala, a Rusija je ranije negirala – da Rusija razvija destabilizirajuće sisteme oružja duže od deset godina, direktno narušavajući svoje medjunarodne obaveze. Rusija ne poštuje Dogovor o likvidaciji reketa srednjeg i malog dometa od 2014. godine nego razvija rakete srednjeg dometa i krstareće rakete, direktno narušavajući dogovor”, rekla je Nojert.

Američka novinarka Megan Keli opet je uradila intervju s ruskim predsefnikom Vladimirom Putinom i tokom tog intervjua mu je postavila pitanje: tvrdi se da ste prikazali video-animaciju rakete jer njeno ispitivanje nije dobro prošlo?

Putin je tu tvrdnju negirao kratkom tvrdnjom da raketa kakvu niko nema radi „odlično“.

Javio se i pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov:

„I drugi takodje imaju oružje od koga Rusija nije u stanju da se zaštiti“, rekao je Peskov odgovarajući na pitanje novinara u čemu se sastoji nuklearni paritet.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com