Moskva: Crnogorci uzeli za taoce 1.000 Rusa

Na aerodromu u Tivtu zatočeno je 1.000 Rusa s avio-kartama ruskih kompanija i crnogorska strana će ih pustiti samo pod uslovom da te kompanije za džabe prevezu 50 Crnogoraca koji su se zatekli u Moskvi, tako za TASS tvrdi izvor blizak avio-vlastima Rusije.

Ruski loukoster „Pobeda“ imao je nameru da sa pet letova, od 17. do 21. marta preveze gradjane Rusije iz Crne Gore nazad u domovinu, ali je, tvrdi ruska strana, Crna Gora zatvorila svoj vazdušnu prostor i postavila  ruskoj kompaniji uslov za izdavanje odobrenja za prelet.

“To je ucena, Crna Gora je u stvari uzela ruske turiste za taoce”, izjavio je za ruski list Vzgljad član Odbora za odbranu i bezbednost Saveta Federacije RF Franc Klincevič.

On je crnogorske vlasti optužio da “žele maksimalno da zarade nesreći”, a nije isključio da će Crna Gora Rusiju “ucenjivati i dalje”.

Ali, istakao je on, Rusija će naći rešenje da svoje gradjane vrati u zemlju.

Ruska državna televizija tvrdi da su ruski turisti, sa avionskim kartama, izbačeni sa aerodroma u Tivtu, a hotelima je zabranjeno da ih prime.

Ipak, očekuje se da loukoster „Pobeda“ prvih 200 preveze u Rusiju tokom dana, ali verovatno ne sa aerodroma u Tivtu nego u Podgorici.

Crna Gora je 16. marta uvela zabranu ulaska stranaca na svoju teritoriju. Ta država, koja je dugo isticana kao jedina u Evropi bez potvrđenih slučajeva koronavirusa, registrovala je prve slučajeve.

Vlada Crne Gore objavila je brojeve telefona na koje treba da se jave crnogorski gradjani, koji se nalaze u inostranstvu, a žele da se vrate u zemlju.

Danas je objavljeno da je avion Montenegro erlajnza otputovao u Budimpeštu po prvu grupu gradjana Crne Gore. Jer Crna Gora brine za svoje gradjane.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com