Na krilima uspeha: Davor Bernardić hrvatski premijer

Ukoliko Socijaldemokratska partija Hrvatske ostvari takav rezultat, a ja sam siguran da hoće, predsednik stranke Davor Bernardić će biti premijer, rekao je večeras istaknuti član SDP-a Arsen Bauk.

On je za HRT rekao da je SDP uvek spreman za izbore, ali „da, spremamo se“, dodao je.

Danas je ministar u Vladi Hrvatske Predrag Štromar izjavio da će  parlamentarni izbori u Hrvatskoj biti krajem septembra ili početkom oktobra, i neće biti prevremeni jer je Vlada Hrvatske ušla u poslednju godinu svog mandata.

Razvoj Davora Bernardića (40) je neverovatan. U vreme kad je Zoran Milanović bio šef SDP-a Bernardić nije 2012. godine dobio njegovu podršku na mestu šefa zagrebačkog SDP-a za kandidaturu za gradonačelnika Zagreba, iako se Gradski odbor SDP-a odlučio za Bernardića. Milanovićev kandidat Rajko Ostojić nije imao šanse protiv večnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koji se sada navodi kao jedan od krivaca za poraz Kolinde Grabar-Kitarović.

A baš Bernardić je nasledio Milanovića, kad je ovaj 2016. godine povukao odgovarajuće konsekvence iz dogadjaja koji SDP umalo nisu koštali političkog opstanka.

Bar sudeći po preovladjujućoj atmosferi u hrvatskim medijima, Bernardić je tokom protekle tri godine često bio pred smenjivanjem sa mesta partijskog šefa, ali se održao, a da prema protivnicima nije primenjivao metode, koji su uobičajeni u medjustranačkim obračunima, ne samo u SDP-u za vreme Milanovića.

Ta mekoća u odnosu prema unutarstranačkim protivnicima nije pojela 195 santimetara visokog uspešnog matematičara i fizičara.

Neočekivani uspeh na izborima za Evropski parlament SDP-a, za koga se tvrdilo da je u rasulu, stavio je tačku na medijska smenjivanja Bernardića.

Ne samo da je oslobodjen uobičajene sujete nego i da je sazreo kao političar, Bernardić je definitivno dokazao tako što je odlučno podržao kandidaturu Zorana Milanovića na nedavnim predsedničkim izborima u Hrvatskoj. Usput je na način sasvim u njegovom stilu, eliminisao i glavnog unutar stranačkog protivnika iz senke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com