Na pomolu ogroman skandal: S kim se druže hrvatske sudije?

Predsednik Županijskog suda u Osijeku pokrenuo je disciplinski postupak protiv sudija tog suda Zvonka Vekića i Darka Krušlina posle objavljivanja fotografija na kojima su u veselom društvu s, u tom Sudu, osudjenim čelnikom Fudbalskog kluba Dinamo, Zdravkom Mamićem.

Predsednik je ocenio da ga na pokretanje disciplinskog postupka obavezuje zakon, a da ponašanje sudija o kojima je reč nije normalno.

Zdravko Mamić je pred TV kamerama ispričao kako je sa tim sudijama iz lože gledao utakmicu, kako su se ponapijali, a onda je on sa ruke skinuo sat, stavio ga na ruku jednom od sudija, a ovaj ga onda odneo kući!

On je obnarodovao da je podmićivao još dvojicu sudija – iz Vrhovnog suda Hrvatske i Visokog prekršajnog suda i da je USB stik sa dokazima predao USKOK-u.

USKOK je potvrdio da je tu pošiljku primio oktobra prošle godine. Prikupljanje dokaza još traje. Recimo, ispituje se da li su slike sudija u društvu Mamića nastale za vreme sudjenja!

„Ukoliko je bilo šta od ovoga istina, to je užas. Zgrožen sam i kao predsednik Vlade i kao pravnik“, izjavio je u četvrtak hrvatski premijer Andrej Plenković, a prenosi HRT.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com