Najsigurniji letovi u Severnoj Aziji

Sigurnost avio-saobraćaja 2015. godine je, u odnosu na prosek prethodnog petogodišnjeg perioda, povećana u svim regionima sveta, sem u Severnoj Americi.

avion

Prema analizi Medjunarodnog udruženja za avio-saobraćaj nijedan ozbiljan incident u avio-saobraćaju prošle godine nisu imali regioni Severne Azije (2010-2014: 0,06 incidenata na milion letova) i Bliskog istoka. Severna Afrika ( 2010-2014: 1 ozbiljan incident na milion letova).

Sa 0,15 ozbiljnih incidenata na milion letova, visoku bezbednost imali su i letovi u Evropi, a na četvrtom mestu po bezbednosti nalazi se region Azija-Pacifik sa stopom od 0,21. U Latinskoj Americi i Karibima bilo je 2015. godine 0,39 ozbiljnih incidenata na milion letova, a u Zajednici nezavisnih država 1,88 incidenata na milion letova. Iako je i bezbednost u Africi poboljšana, u tom regionu je prošle godine bilo 3,49 ozbiljnih incidenata na milion letova.

Jedini region u kome je bezbednost avio-saobraćaja u odnosu na prethodni petogodišnji period pogoršana je Severna Amerika, mada je i njena bezbednost na nivou proseka avio-kompanija članica Medjunarodnog urduženja za svio-saobraćaj. U Severnoj Americi se u periodu 2010-2014. godine dogadjalo prosečno godišnje 0,13 ozbiljnih incidenata na milion letova, prošle godine je ta stopa povećana na 0,32 ozbiljna incidenta na milion letova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com