Narodna skupština : Nekome čvarci na komad, nekom grčevi i išijas!

Narodna skupština Republike Srbije danas je okončala raspravu o sastavu i programu vlade Miloša Vučevića igrokazom u kome se jednom i Ani Brnabić omaklo da bude duhovita, što baš nikako nije leglo poslaniku Radomiru Lazoviću.

Lider Demokratske stranke Zoran Lutovac, govoreći o ideji o skraćenju radnog vremena, kritikovao je običaj predsednika Srbije da se izjašnjava o svemu.

„Bubnuo je nešto i o tome. A jedini kanal koji njega ne prenosi je kanal Dunav – Tisa- Dunav“, rekao je Lutovac.

A naprednjaci, kao što je poznato, programirano reaguju na bilo kakvu kritiku na račun svog nosioca liste, a našeg zajedničkog predsednika.

Lutovca, medjutim, nisu isključili, ali su ga žamorom delimično pokrili kad je nastavio diskusiju tvrdnjom da u Srbiji počinioce kriminala u korupcije „mogu da uhvate samo grčevi i išijas“.

Tada je, s mesta predsedavajućeg sednicom, uskočila Ana Brnabić :

„A molila sam vas da budete tiši, i propustila sam… Čula sam da se čvarci kupuju na komad, a ostalo nisam… Sad ne znam koga hvataju grčevi, koga išijas. Propustili smo vrlo važne stvari“, i Ana Brnabić se baš sa zadovoljstvom smejala, usput tvrdeći da ove opaske spadaju u njenu nadležnost da brine o redu na sednici.

Što je poslanik Zeleno – levog fronta Radomir Lazović doživeo kao „podlosti sitne“ tim pre što ga je Ana Brnabić podsetila na predsednika Narodne skupštine u prethodnom mandatu Vladimira Orlića, koga opozicioni poslanici nisu nikako mogli da privole da poštuje Poslovnik i napusti mesto predsedavajućeg sednicom i sedne na poslaničku klupu kad želi da diskutuje. Sad isti im isti posao predstoji i sa Anom Brnabić

“ Svi ćemo se zajedno truditi, i uspećemo, i samu Brnabićku je iznenadilo ali joj se i svidelo ovo njeno duhovito izdanja, pa je još slavodobitno dodala: “ I pobedićemo“.

Sednicu je zaključio mandatar za sastav nove vlade Srbije Miloš Vučević.

„Nikad Srbi nisu kupovali čvarke na komad, ni u ratu, ni pod sankcijama. To Srbin nikad sebi nije dozvolio. Nemojte ga potcenjivati“, rekao je Vučević povodom tvrdnje Lutovca da ima ljudi u Srbiji koji čvarke kupuju na komad.

Verbalni obračuni izmedju poslanika vlasti i poslanika opozicije, koji nisu imali veze s dnevnim redom, nisu ni u ovom skupštinskom sazivu nisu izostali, ali je diskusija u velikoj meri bila i sadržajna i o suštini stvari.

Najviše je kritikovana brojčanost vlade Miloša Vučevića koju čini, ni manje ni više, nego 31 ministar. Pa će, po svemu sudeći , ta vlada biti najbrojnija u Evropi sigurno, a možda i šire.

Poslanici nisu dobili zadovoljajuće objašnjenje na nedoumicu oko potrebe za čak pet ministara bez portfelja.

Poslanica Biljana Djordjević je ocenila da su ministri bez portfelja „pravi spektakl“.

„Oni su toliko sposobni da vlada nije mogla bez njih, a toliko nesposobni da nisu mogli da dobiju resor“, rekla je ona.

Za ministre bez portfelja predloženi su
Novica Tončev, Djordje Milićević, Usame Zukorlić, Nenad Popović i Tatjana Macura.

Opozicioni poslanici nisu dobili ni zadovoljavajući odgovor na pitanje šta Aleksandra Martinovića kvalifikuje da bude predložen za ministra u tako važnom resoru kao što je poljoprivreda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com