Navijači Šalkea oterali skandaloznog biznismena

Fudbalskom klubu Šalke 04 nikako ne ide ni na terenu ni u kasi, a nemačkog biznismena Klemensa Teniza navijačima je odavno dosta.

Da li je klubu dosta njegovih para ubrzo će da se vidi, tek Klemens Teniz se danas povukao s mesta u Nadzorom odboru kluba pošto su njegovi navijači danima to zahtevali.

Suočen s ozbiljnim dugovima, Šalke je plate fudbalera ograničio na 2,5 miliona evra godišnje po fudbaleru, a izlaz iz teške situacije se traži pretvaranjem profesionalnog dela sadašnjeg udruženja gradjana u akcionarsko društvo. Za propisanu platu Šalke neće moći da zadrži vrhunske fudbalere, a navijači neće ni da čuju ni za kakvo akcionarsko društvo.

Predstavnici nemačke vlade su, navodno, tek sa izbijanjem epidemije koronavirusa u najvećoj klanici kompanije Teniz, otkrili užasno stanje u kome rade i žive hiljade radnika iz Rumunije i Bugarske i ocenili da to narušava ugled Nemačke.

Klemens Teniz se ponudio da bude nosilac promena stanja „kakvo se više ne može tolerisati“, ali mu je iz pokrajine Severna Rajna Vestfalija odmah odgovoreno da je „poverenje u njega na nuli“.

Navijači fudbalskog kluba Šalke 04 zaključili su slično: da svojim postupanjem Klemens Teniz gazi osnovne vrednosti kluba i kalja njegov ugled. I da mora da ode.

Teniz je porodična kompanija, kakve dominiraju nemačkom privredom, i u kojima porodična nesaglasja nisu retka. Bratanac Klemensa Teniza i suvlasnik kompanije Robert Teniz takodje traži da njegov stric iz uprave kompanijom ode.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com