Ne možemo dočekati: Uskoro verzija Milerovog izveštaja za laike

Pošto je objavio svoj rezime izveštaja specijalnog tužioca za predmet mešanja Rusije u američke predsedničke izbore namenjen kongresmenima, američki javni tužilac Vilijam Bar najavio je za nekoliko nedelja rezime tog izveštaja namenjen javnosti!

Prvi rezime tog izveštaja, dostavljen kongresmenima, izazvao je veliko nezadovoljstvo medju protivnicima američkog predsednika Donalda Trampa u SAD i van nje, uključujući tu i medije.

Nezadovoljstvo je toliko da se već u pitanje dovodi nepristrasnost Vilijema Bara, a cinici, naročito u Rusiji koja je takodje bila na udaru ove istrage, su već izbacili predlog da se novi specijalni tužilac pozabavi specijalnim tužiocem Robertom Milerom.

Tako da sad čekamo nastavak ove američke sapunice.

U taboru američkog predsednika Trampa oduševljenje: tu se smatra da je izveštaj Roberta Milera utvrdio potpunu Trampovu nevinost u ovoj stvari i čak se najavljuje pokretanje postupka za utvrdjivanje odgovornosti Demokratske partije za ceo dvogodišnji globalni cirkus.

Trampova kći Ivanka Tramp nije mogla da odoli a da i sama ne da oduška svom oduševljenju. Ona je na svom Tviter nalogu citirala Abrahama Linkolna: „Protiv klevete je najbolja (odbrana) istinom“, napisala je ona.

More negativnih komentara izazvala je njena objava, a jedan glasi: „Moj gospode, Ivanka Tramp je nepodnošljiva guzica – takodje Abe Linkoln“.

Inače, američki Senat, u kome dominiraju republikanci, blokirao je odluku Predstavničkog doma, u kome dominiraju demokrate, da se izveštaj specijalnog tužioca Roberta Milera objavi u celosti. Iako su za to objavljivanje početkom ovog meseca glasali svi članovi Predstavničkog doma – a to znači i svi republikanci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com