Nema mira u Agrokoru: Ruska ruka

Bivša kompanija Agrokor, sadašnja Fortenova danas je opet vest dana. Poverenik Vlade Hrvatske i izvršni direktor Fortenova Fabris Peruško iznenada je na telefonskoj sednici borda direktora sa funkcije izvršne direktorke smenio Irenu Veber.

Ona je ostala na mestu zamenika Vladinog poverenika samo zato što je Peruško i uprava Fortenove nisu na tu funkciju izabrali, pa ne mogu ni da je smene.

Iznenadjenje iznenadnom smenom je utoliko veće što su Peruško i Veber kao tim došli u Fortenovu, odnosno Veber je bila izbor Peruška.

Izveštač HRT-a tvrdi kako se podozreva da je u smeni Veber ključnu ulogu odigrala ruska karta. Navodno se Peruško u poslednje vreme ponaša sve agresivnije budući da uživa podršku ruskih vlasnika.

Pred postizanje nagodbe s poveriocima bivšeg Agrokora, u Hrvatskoj je najdelikatnije bilo pitanje ruskog vlasništva i budućih namera ruskog vlasnika.

Umesto da svoj udeo brzo proda, kako se očekivalo, ruski vladnik je učvrstio svoju poziciju u firmi Fortenova, nastaloj od Agrokora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com