Nemce juče snimala policija, danas će videti jesu li bili nemački disciplinovani

Tokom subote je po nemačkim gradovima nemačka policija snimala ko, s kim, zašto i na kome restojanju se nalazi na ulici, a danas u 14 sati će Nemci saznati koliko su ozbiljno shvatili zdravstvene rizike od novog koronavirusa.

Danas u 14 sati nemačka kancelarka Angela Merkel i ključni ministri u Nemačkoj Vladi održaće telefonsku sednicu s premijerima 16 nemačkih pokrajina da odluče da li će  dodatne oštrije mere za restrikciju socijalnih kontakata biti donete na federalnom nivou.

Navodno će od ocene subotnjeg ponašanja Nemaca zavisiti oštrina tih mera, ali se ne veruje da će biti doneta totalna zabrana izlaska za bilo koju kategoriju stanovništva.

I to zbog istočnih nemačkih pokrajina! Njihove bi stanovnike to nezgodno moglo da podseti na neka vremena od pre trideset i kusur godina, kojih su mislili da su se rešili.

U Nemačkoj se mnogo raspravlja o svim stranama eventualne zabrane izlaska gradjana na celoj nemačkoj teritoriju.

Odluka Nemaca biće od velikog značaja za ostatak Evrope i s obzirom na legendu o nemačkoj disciplinu, i s obzirom na nemačku represivnu istoriju, ali i na nemačku filozofiju.

S obzirom na uticaj  Nemačke na dobar deo  Evrope, današnja odluka Nemačke uticaće i na način na koji će zemlje, poput Srbije, koje su se odlučile na besprimerni kućni zatvor za deo gradjana, iz te u istoriji još nezabeležene situacije izaći. I da li će taj istorijski presedan  biti brzo zaboravljen ili će se zauvek pamtiti.

Zabranu izlaska gradjana na ulice, sem u kupovinu, kod lekara, ili na posao, uvele su dve nemačke pokrajine Bavarska i Saksonija.

Iako je bravarski premijer Markus Zoder oštro kritikovan jer se sa ostatkom Nemačke nije dogovorio o najoštrijim merama, on i ministar zdravlja Jens Špan zaduženi su za sprovođenje mera donetih za borbu s epidemijom koronavirusa na federalnom nivou.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com