Nemcima ograničenje socijalnih kontakata produženo do 19. aprila

Na telefonskoj sednici nemačke kancelarke Angele Merkel i pokrajinskih premijera danas je dogovoreno da se dogovorene mere ograničenja socijalnih kontakata na teritoriji cele Nemačke produže do 19. aprila.

Dakle i za vreme Uskrsa, koji se u Nemačkoj slavi 12.aprila.

Nemačka vlada i njene pokrajine odlučili su da ne uvedu obavezu nošenja zaštitne maske za sve gradjane, kako je odlučila Austrija, jer zaštitnih sredstava nema dovoljno.

Tim povodom su glasni zahtevi da nemačka vlada preuzme koordinaciju proizvodnje zaštitnih sredstava u zemlji. Kako je, da podsetimo, učinila Francuska.

Nemačka vlada i 16 nemačkih pokrajina odlučili su 22. marta da se na celoj teritoriji Nemačke uvede zabrana okupljanja više od 2 osobe.

Nemcima, razume se, rečeno je tada, nije zabranjen izlazak u neophodnu kupovinu, na posao, kod lekara, radi pružanja pomoći drugoj osobi, radi bavljenja individualnim sportom i šetnje .

Ipak se ovo ograničenje smatra ozbiljnim udarom na garantovane slobode i prava gradjana o čemu se u nemačkim medijima neprekidno raspravlja i sa svih strana zahteva da nemačka vlada javnosti izloži strategiju izlaska iz postojeće situacije.

Bivša nemačka  ministarka pravde Zabine Lojthojser Šarenberger smatra da su se političari previše lako i brzo odlučili da žrtvuju neke slobode gradjana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com