Niki Lauda želi da otkupi avio-kompaniju koju je osnovao

Nekadašnji automobilski as Niki Lauda dao je obavezujući ponudu za kupovinu avio-kompanije FlyNiki čiji su avioni nedavno, po objavi bankrota, prestali da lete.

Austrijska kompanija FlyNiki je firma-kćerka nemačke avio-kompanije Er Berlin, koja je bankrotirala u avgustu i čiji najveći deo je preuzela Lufthanza čime je postala jedina kompanija koja obavlja letove na unutarnemačkim linijama.

Nemačka vlada je Er Berlinu odobrila kredit od 150 miliona evra kako bi, do okončanja pregovora stečajnog upravnika s Lufthanzom, mogao da obavlja saobraćaj.

Garancija za kredit bilo je upravo vlasništvo Er Berlina u kompaniji FlyNiki. Kredit je trebalo da se namiri prodajom kompanije FlyNiki. Evropska komisija je sprečila nameru Lufthanze da bude kupac jer bi to značilo koncentraciju protivnu zakonima lokalne konkurencije.

Niki Lauda je optužio Lufthanzu da je preuzela 21 od ukupno 28 aviona kompanije FlyNiki i time je učinila neatraktivnom za druge kupce. Lufthanza je tu optužbu odbacila kao neistinitu.

Stečajni upravnik Er Berlina trebalo bi do kraja decembra da objavi koja je od šest obavezujućih ponuda za kupovinu kompanije FlyNiki najbolja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com