Niko kao mi, ni Boris Džonson!

Svoju ludu ideju o potpunoj izolaciji dela društva, navodno posebno osetljivog na novi koronavirus, nije u delo sproveo čak ni njen autor britanski premijer Boris Džonson.

On je svim Britancima večeras uveo tronedeljnu zabranu izlaska sem radi odlaska u prodavnicu, radi pružanja pomoći drugoj osobi, odlaska kod lekara, na posao ili zbog strogo ograničenog bavljenja sportom!

Sve prodavnice, sem onih koje prodaju neophodnu robu, biblioteke i religiozni objekti zatvoreni su.

Sastanci sa više od dvoje ljudi – zabranjeni su.

Velike porodične proslave i svadbe – zabranjeni su.

Objavljujući detalje Džonsonovog večerašnjeg obraćanja naciji, londonski Gardijan je oštro kritikovao britanskog premijera prebacujući mu da je s njima okasnio i za potrebama i za drugim evropskim državama.

U Velikoj Britaniji je dosad potvrdjeno 5.741 slučaj COVID-19, 282 dva slučaja su imala smrtni ishod. Stopa smrtnosti 4,9%. Britanija ima 66,4 miliona stanovnika.

U Francuskoj, koja je večeras produžila i pooštrila zabranu izlaska, dosad je potvrdjeno 16.044 slučaja COVID-19, sa smrtnim ishodom 674. Stopa smrtnosti 4,2%. Francuska ima 67 miliona stanovnika.

U Nemačkoj, koja je na saveznom nivou ograničila direktne socijalne kontakte ali nije uvela zabranu izlaska, dosad su potvrdjena 24.873 slučaja COVID-19, 94 sa smrtnim ishodom. Stopa smrtnosti 0, 37%. Nemačka ima 83 miliona stanovnika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com